Блог

Daye е големият победител на Startup World Cup Bulgaria

Facebook
Twitter
LinkedIn

На 13 юни 2022 г., в Интер Експо Център на официална церемония се проведоха националите квалификации за Startup World Cup. Тази година в надпреварата участваха 40 български стартъпа. Десетте най-добри проекта имаха възможността да презентират своята идея пред компетентното журито. Спрямо регламента всеки финалист разполагаше с точно 4 минути за своето най-добро представяне и впечатляване на съдиите.

Големият победител за 2022 година е стартъп компанията Daye. Целта на екипа е да повиши стандартите в женското здравеопазване чрез създаване на устойчиви, висококачествени продукти и услуги. Компанията създава дизайна на продуктите си сама и ги произвежда посредством собствени машини. Те променят познатите дамските тампони, като подобряват абсорбиращите им свойства и да ги правят природосъобразни, използвайки фибри от коноп. Също така разработват първия болкоуспокояващ тампон, напоен с клинично тествани канабиноиди, които успокояват болките при менструация.

Eкипът на Daye успя да спечели не само журито. Те спечелиха своето място на световния финал, който ще се проведе в Силициевата долина в Сан Франциско в края на месец септември. Там те ще представят страната ни и ще се борят за наградата от 1 милион долара.

 

 

 

 

 

 

Организатор на Startup World Cup за България e Digital4 Foundation. Събитието се проведе след конференцията Digital4Sofia – Иновации в онлайн търговията и разплащания, която е част от най-мащабните дигитални инициативи в България и се провежда в още пет областни града в страната.

Лице за контакти:
Вероника Николова
Public Relations Manager
Digital4Foundaton
0887 115 666
vn@internetmediagroup.org

Споделяне на публикация:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Искате да научавате първи информация, свързана с проекта Digital4 Bulgaria?

Абонирайте се напълно безплатно и ще получавате известие всеки път, когато има нова публикация в нашия блог!