Нашата история

Запознайте се с най, екипа на Digital4Bulgaria!

2016

През 2016 г. станахме афилиейт партньор на Digital4 Foundation. Целта, която си бяхме поставили, беше да създадем общество от хора, които се интересуват от навлизането, развитието и ползването на новите дигитални технологии в България, както и от развитието на бизнеси чрез онлайн реклама, и чрез тяхното по-добро представяне в интернет. Тези теми са много популярни в момента и ще стават все по-популярни в бъдеще. Но това е нещо, което вие вече знаете.

Всичко започна с организирането на локално събитие във втория по големина град в България –  град Пловдив. Нарекохме го „Digital4Plovdiv: Онлайн маркетинг и търговия“. Събитието беше  двудневно и на него присъстваха около 50 човека, а участие взеха 9  лектори. Получи се много добър старт на нашите първи стъпки.

2017

Следващата година, отново под същото име, събитието беше организирано в много по-голям мащаб: конференция в 3 зали, експо зона и нетуоркинг зона; лектори както от България, така и от чужбина; почетни гости в лицето на представители на Google и на кмета на град Пловдив, който откри събитието заедно с официалният представител за България на Digital4 Foundation, г-н Любомир Атанасов.

Присъстваха над 250 души. Част от тях избраха да се присъединят към лекторите и гостите ни на коктейла, с който събитието беше закрито.

Емоциите след събитието ни върна огромна позитивна обратна връзка, за което сме благодарни и до днес! След тази година стартирахме още няколко инициативи в България, които достигнага до широка маса от предприемачи. Digital4: Business Meets Digital

2018

През 2018 г. бе взето решение да се проведат нишови конференции под името Digital4Plovdiv, като последното събитие да бъде под наложилото се вече име: „Digital4Plovdiv: Годишна конференция по онлайн маркетинг и търговия“.

Част от останалите събития през годината бяха на различни тематики: международна търговия, маркетинг за хотели, B2B конференция, невромаркетинг и др. Някои от тези конференции бяха успешни, други – не чак толкова, но на последното регулярно събитие за годината отново присъстваха хора, от цялата страна. 

През 2018-та година събрахме над 1200 човека на нашите събития.

2019

През 2019 г. създадохме първото безплатно списание, свързано с дигиталните технологии – Digital Technology Special Edition 2019. В него бяха поместени интервюта и статии с български технологични компании. Гордеем се изключително много, че създадохме още веднъж платформа на знания за нашите лектори и участници.

Отново през 2019 г. се появи и първият ни официален регионален представител, който повярва в нас и в концепцията ни, и изяви желание да бъде официален партньор на проекта Digital4 за неговия регион, гр. Варна.

Така се осъществи първото издание на Digital4Varna – двудневна конференция край морето, проведена в две зали, с програма, насочена към оптимизацията за търсещи машини (SEO) и маркетинга чрез съдържание (Content Marketing), и привлякла над 260 посетители и участници. Събитието беше открито от официалния представител за България на Digital4 Foundation и от локалния ни партньор “Digital4Varna”, и премина изключително успешно. По традиция конференцията бе закрита с чудесен нетуоркинг коктейл и слънчеви мигове на плажа, обсъждайки нови бизнес възможности между гостите.

Ноември месец се проведе и второ издание на Digital4Varna, темата обхващаше рекламата преди “Черен петък”

Същата година решихме  да организираме и друго мащабно събитие – този път от тип „експо“. Така бе дадено началото на един изцяло нов сегмент в нашата дейност с името Bulgarian Digital Week: Седмица на дигиталните технологии“.

Какво представляваше събитието: 1 седмица, 13 конференции в сферата на дигиталните технологии, 250 лектори, голяма експо зона с щандове за фирми изложители. И всичко това като част от програмата на Международен Технически Панаир Пловдив, който събра около 45 хил. посетители.

Тринайсетте конференции бяха с безплатен вход, с опция за запазване на ВИП място на първите редове. Събитието мина успешно, като беше представено и от еврокомисаря по дигитализацията на Европа, г-жа Мария Габриел, която видя голям потенциал в проекта и ни даде своята подкрепа.

Темите, застъпени по време на Bulgarian Digital Week, бяха свързани с киберсигурност, блокчейн, кибержурналистика, видеомаркетинг, социални мрежи, Digital HR, FinТech, „умни“ градове, нови технологии и др.

В допълнение на приятните емоции, които изживяхме през тази седмица, събитието Bulgarian Digital Week и ние, като организатори, получихме по време на официалното раздаване на Златните медали за иновации бяхме официално наградени с грамота и обществено признание за „Принос за мащабно и иновативно партньорство – Седмица на дигиталните технологии“. Благодарим за признанието!

В края на годината се проведе и вече наложилото се като ежегодно събитие „Digital4Plovdiv: Годишна конференция за онлайн маркетинг и търговия“. Усилията ни като представител на Digital4 за България се увенчаха с успех: събитието беше маркирано като най-голямото и значимо събитие в страната в сферата на дигиталните технологии. Посетиха го над 550 човека от цяла България, а темите в програмата бяха представени от най-големите специалисти в бранша.

Събитието беше съставено от 2 дни в 2 потока от информация плюс изложителна зона на водещи компании в сферата на дигиталните технологии и онлайн реклама в България. 

В края на първия ден от конференцията се състоя награждаването, свързано с още една инициатива на фондацията, идеята за която се бе родила също през тази толкова успешна за нас 2019 г.: „Digital Stars: Конкурс за най-добри млади дигитални маркетолози на България“.

На отбран коктейл с шоупрограма, бяха отличени 6 млади специалисти. Събитието беше изцяло безплатно и поето от нашето представителство.
Целта на Digital Stars е да промотира палитрата от кариерни възможности, които дигиталната сфера предлага на младите хора у нас. Да представи различните типове специалисти и да покаже постиженията на млади таланти в сектора от цяла България. Участие в конкурса могат да вземат специалисти по дигитален маркетинг на възраст между 18-35 години в 10 състезателни категории. Специализирано жури, в чийто състав са включени едни от най-опитните и доказани специалисти в България, оценява всички кандидати и избира най-добре представилите се от тях.

2020

2020 г. беше предизвикателство за целия събитиен бранш в световен мащаб, но това не попречи на екипа ни да добави още един град – Бургас, към картата на Digital4Bulgaria. Първата конференция от календара ни с дигитални събития, най-новото в семейството ни, беше Digital4Burgas. Digital4Burgas беше инициирано от деен местен представител, с който си поставихме обща цел да развиваме Digital бранша в България. Проведе се присъствено и беше много успешно. Събрахме над 120 човека, а темата беше „Успешна онлайн търговия през 2020“. Бяхме много горди с този факт!

Всички наши инициативи през годините получиха също партньорска подкрепа както от местни, така и от национални медии, с което допринесоха за развитието и популяризирането на Digital4 събитията в цяла България. 

Получихме подкрепа и от общинските администрации по места, както и от някои кметове. Радваме се, че все повече хората виждат потенциал за развитието на подобен тип събития в България и ни подкрепят в това наше начинание.

Digital4Plovdiv 2020 също не се предаде и се състоя между двете вълни на епидемията и между двата локдауна, продиктувани от нея. И този път събитието доказа своята значимост в бранша, като привлече повече от 380 посетители с обширната си и разнообразна програма. Цялото събитие беше съобразено с всички необходими мерки за безопасност, за да бъде защитено здравето както на лекторите, така и на гостите ни. В края на конференцията се проведе нетуоркинг коктейл и награждаването на второто издание на конкурса Digital Stars.

Въпреки трудностите през тази белязана от Covid-19 година, екипът ни беше удостоен с няколко отличия и признания през годината. На 6-тите годишни награди на B2B Медия, бяхме отличени с награда в категория „Проект с образователна насоченост в сферата на бизнеса“. Също така получихме отличието в категория „Сайт на кауза 2020“ в проекта „Сайт на годината.“ Благодарим много за признанието и честта!

Всяка година събитията ни получават спонсорска подкрепа от местни и международни компании, които искат да рекламират и да инвестират в каузата Digital4Bulgaria. Проектът е изключителна гордост за нас и вярваме, че ще получава все по-голямо признание, популярност и подкрепа.

Event Calendar 2021: ] Digital4Sofia; Digital4Burgas; Digital4Varna; Bulgarian Digital Week; Digital4Plovdiv;  Digital4StaraZagora; Digital4Ruse

2021

През 2021 г. към нас се присъединиха още трима нови регионални представители и в календара на Digital4Bulgaria вече има общо шест присъствени събития в различни направления, в следните градове: София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе и Стара Загора.

Предстои ни и едно мащабно събитие, „Bulgarian Digital Week: Седмица на дигиталните технологии“, което ще е в изцяло виртуална среда. Ще се състои се от 15 различни по тематика конференции в сферата на дигиталните технологии, които ще се проведат в рамките на една седмица. Ще спонсорираме отново конкурса за най-добри млади маркетолози на България – Digital Stars. Появи се и сериозен екип от доброволци, които пожелаха да се включат в развитието на проекта Digital4Bulgaria и да помогнат за развитието на събитията под името Digital4 в техните градове.

Digital4Bulgaria е проект, който е много различен от обикновените технологични събития, като в основата му стоят хора, които вярват в развитието на общност, а именно Digital4 Networking. Много бизнес възможности се създават по време на нашите събития – именно това е в основата на инициативата: дигитални технологии, бизнес, знания и възможности за бизнес контакти да бъдат достъпни на едно място.

Digital4Bulgaria се наложи като общност от специалисти и място, на което се събират колеги да обменят опит и да създадат контакти. Място, на което можете да създадете нови бизнес възможности и да откриете потенциал за развитие на Вашия бизнес. Място, на което се събират еднакво мислещи, имащи общи интереси хора.

Digital4 събитията са изключително практически насочени, като насърчаваме участия на лектори с голям практически опит. Сцената на Digital4 е дала старт в кариерата на едни от изявените специалисти в България. Тя е желано място за експерти от цялата страна.

Също така Digital4Bulgaria се оказа и ключова платформа за реклама и позициониране на компании сред дигиталната общност; лесен и достъпен начин да присъствате в шестте най-големи града на България и в онлайн средата.

Независимо дали сте спонсор, партньор или участник, трябва да знаете едно: Digital4Bulgaria е проект, който не може да пропуснете!

Статистики от предходни събития | 2016 – 2020

0
УЧАСТНИЦИ
0
ЛЕКТОРИ
0
ТЕМИ
0
КОНФЕРЕНЦИИ

Харесвате това, което правим?

Искате да се включите като спонсор, изложител или медиен партньор? Свържете се с нас да поговорим на +359 882 551 112 или…

Не пропускайте новостите в дигиталния свят!

Абонирайте се за известия тук