Нашата история

Запознайте се с нашата история стартирайки от 2016-та година, както и с екипа на Digital4Bulgaria!

Digital4Bulgaria e платформа без аналог в България! Позволява бързо и лесно работейки с една организация, да достигнете до правилните потенциални партньори и клиенти, и всичко това инвестирайки в развитието на дигиталния бранш.

Преминаваме на следващото ниво през 2024 година

През 2024 година Digital4 преминава на следващото ниво в събитийния мениджмънт. Планирали сме провеждането на 8 конференции – Digital4Sofia, Digital4Plovdiv, Digital4Varna, Digital4Burgas, Digital4StaraZagora, Digital4Ruse, Digital4Tarnovo и Digital4Blagoevgrad, които ще съберат за поредна година бизнеса в градовете като му създадат условия за нови контакти и му представят иновативните дигитални решения.  

За затвърждаване на създадените контакти по време на конференциите и за преминаването им в партньорски отношения сме планирали провеждането на допълнителни Digital4 networking събития в пет от градовете – София, Пловдив, Варна, Бургас и Стара Загора. Тези събития ще са с фокус b2b и ще съберат водещите компании в градовете домакини.  

Високото ниво при организацията и провеждането на конкурса Startup World Cup Bulgaria доведе до неговото разрастване и през 2024 година той ще премине в Startup World Cup Balkans. Участници в обновения формат могат да бъдат стартиращи компании от всички балкански държави. Планирали сме и провеждането на шестото издание на единствения по рода си конкурс за млади дигитални маркетолози Digital Stars 

Водещ момент през 2024 година ще бъде въвеждането на първата събитийна бизнес мрежа Digital4.Network. Целогодишен безплатен достъп до нея ще получи всеки участник в календара на Digital4.   

В началото на 2024 година стартира и най-новият ексклузивен продукт на Digital4 – Premium Access Card. Картите ще предоставят безплатен достъп до конференциите Digital4, както и допълнителни бизнес преференции, които можете да научите тук. 

С всяка година Digital4 става все по-ангажирана и социално отговорна организация. През 2024 година от всеки закупен продукт или услуга на бранда ще бъде отделен процент, който ще се събира в специален фонд за учредяването на стипендии за младежи в неравностойно положение. Събраните средства ще бъдат използвани за подпомагане на професионално развитие в дигиталната сфера.  

Digital4 е мястото, на което бизнесът среща вдъхновението! Бъдете част от събитията през 2024 година и се включете в динамичната общност, която споделя знания, умения и бизнес възможности. Посетете календара ни, за да изградите заедно с нас бъдещето на бизнеса си! 

Digital4Bulgaria Календар 2024

Digital4Plovdiv & DiTech Expo (2 дни)

Digital4Sofia & DiTech Expo (1 ден)

Digital4Burgas (1 ден)

Digital4Varna (1 ден)

Digital4StaraZagora (1 ден)

Digital4Ruse (1 ден)

Digital4Tarnovo (1 ден)

Digital4Blagoevgrad (1 ден)

Digital Stars (Kонкурс)

DiTech Expo (Технологично експо)

StartUp World Cup, Balkans (Състезание, Конкурс)

Digital Technology Special Edition 2024 (Списание)

2023

И тази година успяхме да изпълним амбициозните си планове и изпращаме една вълнуваща и пълна с успехи 2023 година. На конференциите Digital4 събрахме повече от 4 000 компании в 10 от големите градове в България – София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Велико Търново, Видин, Благоевград и Плевен. Това ни превърна в най-мащабната и ефективна мрежа от събития в страната, която компаниите предпочитат за създаване на полезни контакти. За предна година спечелихме доверието на българския бизнес и успяхме да привлечем и създадем редица ключови партньорства, чрез които активно работихме за подобряване на условията за правене на бизнес в градовете.  

Сред най-значимите съпътстващи събития на Digital4 през настоящата година беше националният квалификационен кръг на конкурса Startup World Cup, който подчерта успешната иновационна среда в страната и изпрати най-добрата стартъп компания за 2023 година – Releva.AI на световния финал в Сан Франциско, САЩ.  

DiTech Special Edition представи иновациите в технологичния сектор, излизайки във внушителния тираж от 4 000 броя. Тази година в DiTech Expo като изложители взеха участие стотици водещи компании в индустрията, които представиха иновативните дигитални решения в големите градове. 

За пета поредна година се проведе и единствения по рода си конкурс Digital Stars, който отличи и насърчи младите дигитални маркетолози в страната, предоставяйки им възможност да покажат своите умения и таланти. В края на годината сайтът на Digital4Plovdiv беше отличен и спечели наградата гласуване от публиката в конкурса „Сайт на годината“ в категория „Сайт на събитие“. 

През цялата година Digital4  целенасочено работи за подобряване на бизнес средата в страната, за създаване на нови бизнес възможности и повишаване на информираността за дигитални иновации, взаимодействайки успешно и с подкрепата на местните власти, образователни институции и представители на частния бизнес в цялата страна.  

2022

Изпратихме 2022 г. като една от най-успешните платформи за разпространение на ключови послания, дългосрочни партньорства и обмяна на опит с лидерите в бранша.

Digital4Bulgaria e платформа без аналог в България и Европа, която инвестира в развитието на дигиталната индустрия. Тя позволява бърз и лесен достъп до правилните потенциални партньори и клиенти, работейки само с една организация!

Тази година присъствени Digital4 конференции се проведоха в шест от градовете на страната – София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе и Стара Загора, а в градовете Велико Търново и Видин се състояха пилотни събития, които се радваха на голям посетителки интерес.

За поредна година успяхме да издадем годишния брой на списание DiTech – Digital Technology Special Edition 2022, което за пореден път представи най-иновативните технологични компании в България на цялата ни аудитория (в тираж от 4000 екземпляра)

По време на Digital4Plovdiv се проведе изложението DiTech Expo – най-голямото изложение за дигитални технологии в страната, което успя да събере повече от 30 изложители и се превърна в най-мащабното експо правено по време на конференция.

Конкурсът за млади дигитални маркетолози се проведе за четвърти път и отличи най-добрите в бранша, а със Startup World Cup отново изпратихме най-добрата българска стартъп компания на  световния финал в Америка.

Каква година беше само?!

2021

През 2021 г. към нас се присъединиха още три нови регионални представители и в календара на Digital4Bulgaria вече има общо шест присъствени събития в различни направления, в следните градове: София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе и Стара Загора.

Преминахме през доста интересни събития като проведохме Digital4Sofia (130) и Digital4StaraZagora (120), Digital4Varna (200) в трето издание, Digital4Burgas (150) – 2-ро издание и като завършим Digital4Plovdiv & Expo 2021 и две гала вечери (700+) за поредна 6-та година. 

В програмата също проведохме Bulgarian Digital Week: Седмица на дигиталните технологии“, която беше изцяло във виртуална среда. Състоя се от 15 различни по тематика конференции в сферата на дигиталните технологии, които се проведоха в рамките на една седмица. 

Казахме наздраве и създадохме много бизнес контакти през вечерните ни гала събития Digital Stars – конкурсът за най-добри млади маркетолози на България и StartUp World Cup, Regionals Bulgaria 2021. Гордо можем да кажем, че потвърдихме сериозните си позиции на дигиталната карта на България и през 2021-ва като вдигнахме още нашите цели именно за вас и вашите бизнес целия за 2022-ра година.

Спонсорирахме и поредното списание, което раздаваме – Digital Technology Special Edition 2021, като на корицата избрахме г-н Daniel Döderlein от Settle Group. 

Тази Коледа избрахме да отворим сърцата си и да застанем лично зад каузата на едно малко ангелче на име София и проведохме “Коледна дарителска кампания на Digital4 Foundation 2021” Горди сме да съобщим, че се събра цялата сума от 70 000 долара!

2020

2020 г. беше предизвикателство за целия събитиен бранш в световен мащаб, но това не попречи на екипа ни да добави още един град – Бургас, към картата на Digital4Bulgaria. Първата конференция от календара ни с дигитални събития, най-новото в семейството ни, беше Digital4Burgas. Digital4Burgas беше инициирано от деен местен представител, с който си поставихме обща цел да развиваме Digital бранша в България. Проведе се присъствено и беше много успешно. Събрахме над 120 човека, а темата беше „Успешна онлайн търговия през 2020“. Бяхме много горди с този факт!

Всички наши инициативи през годините получиха също партньорска подкрепа както от местни, така и от национални медии, с което допринесоха за развитието и популяризирането на Digital4 събитията в цяла България. 

Получихме подкрепа и от общинските администрации по места, както и от някои кметове. Радваме се, че все повече хората виждат потенциал за развитието на подобен тип събития в България и ни подкрепят в това наше начинание.

Digital4Plovdiv 2020 също не се предаде и се състоя между двете вълни на епидемията и между двата локдауна, продиктувани от нея. И този път събитието доказа своята значимост в бранша, като привлече повече от 380 посетители с обширната си и разнообразна програма. Цялото събитие беше съобразено с всички необходими мерки за безопасност, за да бъде защитено здравето както на лекторите, така и на гостите ни. В края на конференцията се проведе нетуоркинг коктейл и награждаването на второто издание на конкурса Digital Stars.

Въпреки трудностите през тази белязана от Covid-19 година, екипът ни беше удостоен с няколко отличия и признания през годината. На 6-тите годишни награди на B2B Медия, бяхме отличени с награда в категория „Проект с образователна насоченост в сферата на бизнеса“. Също така получихме отличието в категория „Сайт на кауза 2020“ в проекта „Сайт на годината.“ Благодарим много за признанието и честта!

Всяка година събитията ни получават спонсорска подкрепа от местни и международни компании, които искат да рекламират и да инвестират в каузата Digital4Bulgaria. Проектът е изключителна гордост за нас и вярваме, че ще получава все по-голямо признание, популярност и подкрепа.

2019

През 2019 г. създадохме първото безплатно списание, свързано с дигиталните технологии – Digital Technology Special Edition 2019. В него бяха поместени интервюта и статии с български технологични компании. Гордеем се изключително много, че създадохме още веднъж платформа на знания за нашите лектори и участници.

Отново през 2019 г. се появи и първият ни официален регионален представител, който повярва в нас и в концепцията ни, и изяви желание да бъде официален партньор на проекта Digital4 за неговия регион, гр. Варна.

Така се осъществи първото издание на Digital4Varna – двудневна конференция край морето, проведена в две зали, с програма, насочена към оптимизацията за търсещи машини (SEO) и маркетинга чрез съдържание (Content Marketing), и привлякла над 260 посетители и участници. Събитието беше открито от официалния представител за България на Digital4 Foundation и от локалния ни партньор “Digital4Varna”, и премина изключително успешно. По традиция конференцията бе закрита с чудесен нетуоркинг коктейл и слънчеви мигове на плажа, обсъждайки нови бизнес възможности между гостите.

Ноември месец се проведе и второ издание на Digital4Varna, темата обхващаше рекламата преди “Черен петък”

Същата година решихме  да организираме и друго мащабно събитие – този път от тип „експо“. Така бе дадено началото на един изцяло нов сегмент в нашата дейност с името Bulgarian Digital Week: Седмица на дигиталните технологии“.

Какво представляваше събитието: 1 седмица, 13 конференции в сферата на дигиталните технологии, 250 лектори, голяма експо зона с щандове за фирми изложители. И всичко това като част от програмата на Международен Технически Панаир Пловдив, който събра около 45 хил. посетители.

Тринайсетте конференции бяха с безплатен вход, с опция за запазване на ВИП място на първите редове. Събитието мина успешно, като беше представено и от еврокомисаря по дигитализацията на Европа, г-жа Мария Габриел, която видя голям потенциал в проекта и ни даде своята подкрепа.

Темите, застъпени по време на Bulgarian Digital Week, бяха свързани с киберсигурност, блокчейн, кибержурналистика, видеомаркетинг, социални мрежи, Digital HR, FinТech, „умни“ градове, нови технологии и др.

В допълнение на приятните емоции, които изживяхме през тази седмица, събитието Bulgarian Digital Week и ние, като организатори, получихме по време на официалното раздаване на Златните медали за иновации бяхме официално наградени с грамота и обществено признание за „Принос за мащабно и иновативно партньорство – Седмица на дигиталните технологии“. Благодарим за признанието!

В края на годината се проведе и вече наложилото се като ежегодно събитие „Digital4Plovdiv: Годишна конференция за онлайн маркетинг и търговия“. Усилията ни като представител на Digital4 за България се увенчаха с успех: събитието беше маркирано като най-голямото и значимо събитие в страната в сферата на дигиталните технологии. Посетиха го над 550 човека от цяла България, а темите в програмата бяха представени от най-големите специалисти в бранша.

Събитието беше съставено от 2 дни в 2 потока от информация плюс изложителна зона на водещи компании в сферата на дигиталните технологии и онлайн реклама в България. 

В края на първия ден от конференцията се състоя награждаването, свързано с още една инициатива на фондацията, идеята за която се бе родила също през тази толкова успешна за нас 2019 г.: „Digital Stars: Конкурс за най-добри млади дигитални маркетолози на България“.

На отбран коктейл с шоупрограма, бяха отличени 6 млади специалисти. Събитието беше изцяло безплатно и поето от нашето представителство.
Целта на Digital Stars е да промотира палитрата от кариерни възможности, които дигиталната сфера предлага на младите хора у нас. Да представи различните типове специалисти и да покаже постиженията на млади таланти в сектора от цяла България. Участие в конкурса могат да вземат специалисти по дигитален маркетинг на възраст между 18-35 години в 10 състезателни категории. Специализирано жури, в чийто състав са включени едни от най-опитните и доказани специалисти в България, оценява всички кандидати и избира най-добре представилите се от тях.

2018

През 2018 г. бе взето решение да се проведат нишови конференции под името Digital4Plovdiv, като последното събитие да бъде под наложилото се вече име: „Digital4Plovdiv: Годишна конференция по онлайн маркетинг и търговия“.

Част от останалите събития през годината бяха на различни тематики: международна търговия, маркетинг за хотели, B2B конференция, невромаркетинг и др. Някои от тези конференции бяха успешни, други – не чак толкова, но на последното регулярно събитие за годината отново присъстваха хора, от цялата страна. 

През 2018-та година събрахме над 1200 човека на нашите събития.

2017

Следващата година, отново под същото име, събитието беше организирано в много по-голям мащаб: конференция в 3 зали, експо зона и нетуоркинг зона; лектори както от България, така и от чужбина; почетни гости в лицето на представители на Google и на кмета на град Пловдив, който откри събитието заедно с официалният представител за България на Digital4 Foundation, г-н Любомир Атанасов.

Присъстваха над 250 души. Част от тях избраха да се присъединят към лекторите и гостите ни на коктейла, с който събитието беше закрито.

Емоциите след събитието ни върна огромна позитивна обратна връзка, за което сме благодарни и до днес! След тази година стартирахме още няколко инициативи в България, които достигнага до широка маса от предприемачи. Digital4: Business Meets Digital

2016

През 2016 г. станахме афилиейт партньор на Digital4 Foundation. Целта, която си бяхме поставили, беше да създадем общество от хора, които се интересуват от навлизането, развитието и ползването на новите дигитални технологии в България, както и от развитието на бизнеси чрез онлайн реклама, и чрез тяхното по-добро представяне в интернет. Тези теми са много популярни в момента и ще стават все по-популярни в бъдеще. Но това е нещо, което вие вече знаете.

Всичко започна с организирането на локално събитие във втория по големина град в България –  град Пловдив. Нарекохме го „Digital4Plovdiv: Онлайн маркетинг и търговия“. Събитието беше  двудневно и на него присъстваха около 50 човека, а участие взеха 9  лектори. Получи се много добър старт на нашите първи стъпки.

Digital4Bulgaria е проект, който е много различен от обикновените технологични събития, като в основата му стоят хора, които вярват в развитието на общност, а именно Digital4 Networking. Много бизнес възможности се създават по време на нашите събития – именно това е в основата на инициативата: дигитални технологии, бизнес, знания и възможности за бизнес контакти да бъдат достъпни на едно място.

Digital4Bulgaria се наложи като общност от специалисти и място, на което се събират колеги да обменят опит и да създадат контакти. Място, на което можете да създадете нови бизнес възможности и да откриете потенциал за развитие на Вашия бизнес. Място, на което се събират еднакво мислещи, имащи общи интереси хора.

Digital4 събитията са изключително практически насочени, като насърчаваме участия на лектори с голям практически опит. Сцената на Digital4 е дала старт в кариерата на едни от изявените специалисти в България. Тя е желано място за експерти от цялата страна.

Също така Digital4Bulgaria се оказа и ключова платформа за реклама и позициониране на компании сред дигиталната общност; лесен и достъпен начин да присъствате в шестте най-големи града на България и в онлайн средата.

Независимо дали сте спонсор, партньор или участник, трябва да знаете едно: Digital4Bulgaria е проект, който не може да пропуснете!

Статистики от предходни събития | 2016 – 2023

УЧАСТНИЦИ
0 +
ЛЕКТОРИ
0
ТЕМИ
0
КОНФЕРЕНЦИИ
0 +

Харесвате това, което правим?

Искате да се включите като спонсор, изложител или медиен партньор? Свържете се с нас да поговорим на +359 882 551 112 или…

Не пропускайте новостите в дигиталния свят!

Абонирайте се за известия тук