Facebook

Травъл блогърите в помощ на бизнеса. Как и защо могат да си бъдат полезни. Идеи за развитие. Травъл блогъри и хотелиери- възможна ли е колаборация?

Казвам се Юлия Вукова и съм автор и основател на блога time2travel. Пътувам и пиша. Всичко започна преди повече от 5 години, когато започнах да списвам блога на един 4* хотел в Пампорово. Няколко години след това се реших и основах свой собствен блог, в който споделям за пътуванията, преживаванията и емоциите. Щастлива съм, че ще имам възможността да бъда част от Конференцията по дигитален маркетинг за хотели и ресторанти Digital4Plovdiv. Ще се радвам да споделя с вас опита, който имам и който натрупах покрай блога. Ще разкажа за  няколко успешни колаборации с хотели в България, които показаха реални резултати, за възможностите за работа с блогъри в зависимост върху какво желаете да акцентирате (блогъри с фотографски профил, блогъри с насоченост към храненето или такива, които са много добри в описването на дестинации и преживявания). През трите години откакто списвам блога си смело мога да заявя, че срещнах хора, иновативни с предприемчиво и различно мислене, търсещи различни канали за реклама и продажба на своите продукти. Работила съм както с хотели, локални бизнеси, онлайн резервационни платформи, така и с по-консервативни институции като опера и балет, театър.

Блогърът пътешественик пътува и опознава нови места, за които разказва в своя блог. Той влага емоция, което е най-важното, а нея предава и на своите читатели-последователи.

И ако сега това ви се струва неприложимо и се чудите как точно един блогър може да колаборира с един хотел или ресторант, то след още няколко години се надявам, че това ще е една успешна практика и няма да бъде разглеждано като иновация.

Юлия

time 2 travel .bg

TOP