Facebook
5-nachina-kak-da-se-podgotvish-za-konferenciya

Участието на конференции е страхотна възможност за фирмите да привлекат нови клиенти, да рекламират бранда си и да направят продуктите и услугите си разпознаваеми за по-широка аудитория. Разбира се - това, че ще имате щанд на голямо събитие не Ви гарантира сигурен успех. Необходимо е Вие също да положите усилия, за да привлечете интереса на посетителите. Ако имате нужда от идеи как да се подготвите за конференция, в тази статия сме събрали няколко интересни и полезни идеи, които работят. Вижте кои са те:

  1. Разгласете за участието си

Социалните медии са изключително силно оръжие, което ако използвате правилно, ще Ви помогне значително да увеличите посещаемостта на щанда Ви. Преди събитието публикувайте в социалните мрежи, които поддържате, покана към Вашите последователи да посетят конференцията. Задължително опишете къде ще се намира Вашия щанд и издайте какво интересно могат да видят там. Вариант е да използвате платени реклами, за да достигнете до повече хора. Но също така може да направите и игра, в която вашите последователи да спечелят безплатен пропуск за събитието, ако тагнат приятел или споделят. Така определено ще привлечете внимание още преди събитието да е започнало.

  1. Направете щанда си интересен

Всички сме били свидетели на изложения, в които някой просто раздава флаери зад скучен щанд. Този начин вече е остарял и прекалено безинтересен, за да задържи вниманието на хората и те да искат да научат повече за това какво предлагате. Дори да си вземат брошура, шансовете да я прочетат не са големи. Затова вложете повече креативност в своето представяне. Направете щанда интересен и отличаващ се от останалите. Може да правите демонстрация на ваши продукти или услуги по забавен и интригуващ начин. Така със сигурност ще привлечете погледите и  ще съберете хората при вас.

  1. Организирайте игри

Организирайте игри, в които посетителите на щанда ви да се включат. Разбира се, обещайте им награда в замяна. Какви да бъдат игрите изцяло зависи от вас. Може да задавате въпроси, да правите състезания или пък да отправяте предизвикателства. Колкото по-забавни и интересни са те, толкова по-добре. Игрите имат гарантиран успех,  защото  нищо не мотивира  хората повече от конкуренция и награди.  Що се отнася до наградите, нека те да са свързани с вашата фирма - могат да бъдат рекламни материали с вашето лого, мостри на продуктите ви или код за намаление на дадена услуга. Така имате възможността да спечелите допълнителни клиенти и по-голяма разпознаваемост.

  1. Накарайте хората да споделят

За да има още по-голям успех участието ви в конференцията, накарайте хората да споделят за преживяването си  на вашия щанд. Как може да направите това? Направете кратки лайф включвания от игрите и качете снимки с участниците. По този начин ще стимулирате хората да коментират и споделят. Освен това, може да си направите ефектна зона за снимки, където посетителите на щанда ви да се снимат, държейки табелки с послания или с продукта ви. А защо да не  организирате  конкурс за най-креативна снимка? Това  ще ви помогне да дадете повече гласност в използваните социални мрежи и ще привлича повече хора към щанда ви.

  1. Изберете мотивиран екип

Не забравяйте, че колкото и интересни неща да сте подготвили, те не са достатъчни, ако не разполагате с мотивиран екип, който да разговаря с посетителите. Съветваме ви да изберете отзивчиви, комуникативни и усмихнати хора, които да посрещат хората на вашия щанд и да ги предразположат да се включат в различните дейности. Също така те трябва да са добре подготвени да отговарят на въпроси, свързани с дейността на фирмата, вашите продукти и услуги. Така че, в никакъв случай не подценявайте избора на своите представители, защото мотивираният екип наистина е от значение.

Това бяха нашите 5 начина да се подготвим за конференция. Следващият път, когато сте изложител на голямо събитие, използвайте ги, защото те ще наистина работят.

TOP